top of page

IKC Holthuus VSO en BSO

Kinderen komen na een dag school naar de BSO, deze overgang is niet altijd gemakkelijk voor kinderen. Sommige kinderen willen na een dag stil zitten even uitrazen, andere kinderen hebben juist de behoefte aan rust om weer tot zichzelf te komen en anderen gaan gewoon door waar ze gebleven zijn. Wij geven kinderen de ruimte om aan deze behoeften te voldoen. Een middag op de BSO is vaak kort en kinderen willen dan van alles doen, we beperken daarom zoveel mogelijk de vaste momenten waar kinderen lang op elkaar moeten wachten. Na het tussendoortje is er een aanbod van activiteiten, door voorspelbaar en flexibel te zijn in het aanbod kunnen we deze overgang soepel laten verlopen en kan iedereen volop zijn speelmiddag benutten. Kinderen zijn een lange dag van huis en hebben vaak aan het einde van de dag behoefte aan een rustig

Er vindt regelmatig overdracht plaats tussen de begeleiders van de basisschool en de pedagogisch medewerkers. Hierdoor krijgen alle kinderen de aandacht en begeleiding die zij nodig hebben. Ook op de BSO wordt er gewerkt vanuit het gedachtegoed van Reggio Emilia, ervaringsgericht onderwijs en het onderzoekend en ontdekkend leren. Zo krijgen de projecten die op de basisschool aan bod komen een vervolg op de BSO.

De kinderen van 4 tot en met 7 jaar worden opgevangen op onze dependance IKC ’t Holthuus Appelbongerd in Huissen. De kinderen van 7 tot en met 12 jaar worden opgevangen op ’t Holthuus. Beide locaties zijn geopend van 14:00 uur tot 18:30 uur. In vakantieperiodes en op studiedagen is de BSO de hele dag geopend. 

Nieuwsgierig geworden naar hoe dit er in de dagelijkse praktijk uitziet?

Neem gerust contact op met de locatie voor een rondleiding op telefoonnummer 026 3252933. Wilt u uw kind direct aanmelden voor voorschoolse en/of naschoolse opvang? Dit kan door dit formulier in te vullen.

 

Let op: aanmelden voor opvang leidt niet automatisch tot aanmelding voor de basisschool!

bottom of page